Има толкова причини да обичаме музиката на Оливия Родриго

Пожелаваме happy birthday на момичето, което ни показа всички пластове емоции, настанени под шофьорската седалка.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 февруари 2022

Спомням си ясно момента, в който "drivers license" се появи в Spotify акаунта ми. Беше в деня на премиерата, страшно студена петък сутрин. Факт, в самото начало ми се стори просто приятна песен, но горе-долу седмица по-късно, за най-голямо удоволствие на съседите ми, изпълнявах фразите около припева с почти съответните тоналност и емоция.

Неоспоримият талант на Родриго, заедно с времето, в което реши да го предложи на света, категорично я утвърдиха като трендсетър. В крайна сметка, преди година прекарвахме сериозна част от времето си вкъщи и имахме нужда от музика, която е колкото чувствена, толкова и тържествена. Идеална да застанем до прозореца с чаша кафе (четете: вино) и да си представим, че снимаме видео.

"Sour е много тъжен, ядосан, емоционален запис, но в крайна сметка исках да го завършва с посланието, че всички ще се оправим и ще преодолеем проблемите", споделя самата Оливия малко след излизането на албума. Както казах, страшно на място.

И ако не разбирате нейния успех или пък мислите, че той се оценява само от тийнейджърите и онези, чувстващи се като такива, грешите. "Всеки е преживявал това нещо - първият път, в който ти разбият сърцето. Усещаш го толкова силно." Особено когато караш и мислиш за човека, който очевидно е ОК, без ти да присъстваш в живота му. Случва се.

След изключителните 12 месеца с куп песни номер 1, албум #1 и седем (седем!!!) номинации за "Грами", поп сензацията ще разкаже цялата история в документален филм за създаването на дебютната компилация. Премиерата му ще бъде в каталога на Disney+, а продуцентите обещават нови аранжименти на песните на Родриго, както и кадри от целия процес за допълнително "задълбочен поглед".

"Това е уникално филмово преживяване, в което за първи път феновете ще разберат как се е появил нейният албум и защо е бил такова лично пътуване за Оливия", споделя Айо Дейвис, президент на Disney Branded Television, в официално изявление. "Не е концертен филм сам по себе си, а възможност да разберете от първа ръка как Оливия Родриго се превърна в една от най-големите музикални звезди."

"Olivia Rodrigo: driving home 2 u (a Sour film)" ще бъде наличен в стрийминг платформата на 25 март, а предвид новините, че Оливия и нейният партньор Адам Фейз са сложили край на връзката си, не изключваме възможността съвсем скоро да чуем нови балади и да изследваме онази безкрайно чувствителна страна от характера си, която не бихме показали пред останалите.

Причината да изговорим всичко това? Рожденият ден на Оливия, който е днес. Отидете в Instagram на @oliviarodrigo и ѝ пожелайте честит рожден ден. Ние го направихме с тези редове.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA