Отговорът на красивата кожа през зимата се намира в Алпите

Замисляли ли сте се защо растенията в планинския район са едни от най-издръжливите?

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 03 ноември 2022

Алпите са известни със своите ски курорти и спиращи дъха пейзажи, но освен тях може да се намерят изключително устойчиви растения. През цялата година те издържат на екстремни температури, сурови ветрове и скалисти райони. Именно затова и все по-често започват да присъстват в грижата за кожата.

Подобно на региона там, кожата ни също се сблъсква с подобни сурови условия през зимните месеци. Сухият въздух лишава кожата от влагата ѝ, което води до сухота, оставяйки я сърбяща, зачервена и изтощена.

fvgbhn

Като се има предвид как тези растения издържат и процъфтяват в толкова студено време, идеята, че могат да помогнат на дехидратираната и груба кожа е като сбъдната мечта.

Околната среда в швейцарските Алпи принуждава растенията да произвеждат високи нива на антиоксиданти и други хранителни вещества, необходими им, за да оцелеят.

Сега, ние ще разгледаме тези с най-силно и полезно действие за нашата кожа.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СПОКОЙНО, ИМА РЕШЕНИЕ ЗА НАПУКАНИТЕ УСТНИ

vbnh

АЛПИЙСКА РОЗА

Този вид роза расте на голяма надморска височина и се защитава от дехидратация и атака на свободните радикали. По същия начин защитава кожните клетки от стресовите фактори на околната среда, повишава жизнеността им, насърчава регенерацията на кожата и укрепва кожната бариера. Розата също така има успокояващи свойства и намалява появата на фини линии и бръчки.

дрт

ЕДЕЛВАЙС

Растящ в скалисти райони, където има пукнатини, той е едно от най-издръжливите растения в Алпите, което го прави жизненоважна съставка за кожата. Проучване доказва, че  растението осигурява силна защита срещу UVB лъчите, има противовъзпалително действие и повишава хидратацията. Освен това, намалява появата на бръчки и подобрява еластичността.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОНЯКОГА КОЖАТА ПРОСТО ИСКА СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ЛУКС

fgh

ЛЕДНИКОВА ВОДА

Водата в този район първо е в дъжда, след това в планината и накрая се превръща в лед. Тя без примеси, тъй като е получена от самия сняг, което я прави полезна за хора със суха и чувствителна кожа.

Потърсете мицеларна вода, която съдържа ледникова вода за по-добро почистване, детоксикация и овлажняване на кожата.

vbgnhm

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СПЕЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

БРУСНИК И ЗДРАВЕН ВЕРИЖНИК

Необходимостта тези растения да оцелеят при екстремни температури означава, че в състава си трябва да имат някаква форма на заздравяване.

Растения като брусник и здравен верижник са две от съставките, които ускоряват лечебния процес на кожата и се използват в локални продукти за устни, лакти, колене.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA