Of course, има начин да поддържате форма в студеното време

Съжаляваме, че ще го кажем, но по-ниските температури и по-късите дни не са оправдание.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 15 ноември 2022

Когато навън е студено, искаме единствено да останем вкъщи с книга и чай в ръце. Нали?

А и докато свършим работа, навън вече е тъмно. Съответно нямаме абсолютно никаква мотивация да ходим, където и да е било, особено на фитнес.

Това обаче не означава, че трябва да забравим за физическото и емоционалното си състояние до първите прояви на пролетта. Даже напротив. Нека ви помогнем в следващите редове.

жбн

РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ

Балансираната диета е от ключово значение. Вярно е, че през лятото е много по-лесно да приемаме по-малко калории заради топлото време, докато сега това се променя и апетитът ни рязко се повишава, карайки ни да посягаме към вредни храни.

Вместо краставиците и доматите, които вече не са пресни, може да избирате салата от моркови и цвекло, както и плодове като банани, ябълки и круши.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МЕГАН ТРЕЙНЪР СПОДЕЛЯ КАК ВЪРНА ФОРМАТА СИ СЛЕД БРЕМЕННОСТТА

Опитайте се да направите топли салати, включвайки изключително питателните нахут, киноа и авокадо. За супите, които правите и цялото семейство обича, използвайте кисело мляко и яйца, а не сметана.

ЖБН

ВИТАМИНИ

Редно е веднага да помислите за приема на качествени мултивитамини като цинк, магнезий, витамините от В група, селен, желязо, витамин D и С.

По този начин ще поддържате имунитета си силен и способен да отхвърли болестите и настинките, веднага щом се срещне с тях.

БН

ТРЕНИРОВКИ

Физическата активност играе жизненоважна роля за подпомагането на имунната ви система. Ако знаете, че тъмните вечери и сутрини ще ви демотивират за тренировки, възползвайте се максимално от деня, било то преди работа или обедната почивка.

Друг вариант е да "преровите" Youtube и да намерите любимите си тренировки, които може да правите у дома или дори в офиса.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЯКОЛКО ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО ДА ТРЕНИРАШ С ПРИЯТЕЛКА

ЖБН

ПРЕКАРВАЙТЕ ВРЕМЕ НАВЪН

Облечете топли дрехи, сложете непромокаеми обувки и се вижте с приятели, или просто се разходете сами. Сложете слушалките и си пуснете любимата музика. Наистина действа като терапия и зарежда с положителни мисли и енергия.

Фотография: Pexels

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA