"Златен глобус" 2022: Големите победители

Организаторите се отказаха от червения килим и официалната церемония, но все пак излъчиха своите фаворити.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 януари 2022

Скандалите, с които Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд се сблъска челно в последната година, със сигурност промениха хода ѝ на действие и наградният сезон в Холивуд започна без суета, без блясък и без церемония за големите победители на Златните глобуси.

Организаторите на първото най-голямо събитие в светския календар се отказаха от официалното раздаване на статуетките, но все пак излъчиха своите победители, макар дори без livestream в социалните мрежи.

57

От официалния Twitter акаунт на Асоциацията става ясно, че "Power of the Dog" печели призовете за най-добра драма, най-добър актьор в поддържаща роля (Коди Смит-МакФий) и най-добър режисьор, което прави Джейн Кемпиън втората жена в историята, получавала това признание.

57

Новият прочит на "Уестсайдска история" се оказа другият голям фаворит. Творческото виждане на Стивън Спилбърг прибра вкъщи наградата за най-добра комедия или мюзикъл, а Рейчъл Зеглър победи конкурентките си в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл.

57

Уил Смит и Никол Кидман станаха най-добрите актьор и актриса в драма заради екранните си превъплъщения в изключително успешните "King Richard" и "Being the Ricardos".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОТЛАГАТ ВРЪЧВАНЕТО И НА НАГРАДИТЕ "ГРАМИ"

57

Най-добрата анимация на последната година се оказа "Енканто", най-добрата оригинална песен - "No Time to Die", а най-добрите сериали - "Hacks" и "Succession", съответно в комедийния и драматичния жанр. Сред другите победители са Джейсън Съдейкис, Кейт Уинслет и "Squid Game".

След тазгодишното фиаско, напълно логично е да се замислим дали някога Златните глобуси ще изглеждат по онзи начин, който бяхме свикнали да виждаме в началото на януари.

Пълният списък с победителите ще откриете тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA