Блясък, звезди и статуетки: "Златен глобус" 2020

Официално откриваме сезона на наградите с първата бляскава и звездна церемония!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 януари 2020

Никол Кидман във Versace

Салма Хайек в Gucci

Мишел Уилямс в Louis Vuitton

Брад Пит в костюм, който няма нужда от описание.

Сиена Милър в Gucci

Рийз Уидърспуун в Roland Mouret

Дженифър Лопес във Valentino

Кери Уошингтън в Altuzarra

Марго Роби в Chanel

Тейлър Суифт в Etro

Лора Дърн в Saint Laurent

Кейт Бланшет в Mary Katrantzou

Кирстен Дънст в Rodarte

Гуинет Полтроу във Fendi

Хелън Мирън в Dior

Рене Зелуегър в Armani Prive

София Вергара в Dolce & Gabbana и компанията на Джо Манганиело

Дженифър Анистън в Dior Haute Couture

Зоуи Кравиц в Saint Laurent

Фийби Уолър - Бридж в Ralph & Russo

Рами Малек и традиционният черен костюм с бяла риза

Джоуи Кинг в Iris van Herpen

Аукуафина в Dior

Дакота Фанинг в Dior

Сандра Бълок в Oscar de la Renta

Първата неделя на годината в Холивуд винаги е денят, в който се раздават наградите "Златен глобус”. На бляскава церемония в Лос Анджелис снощи, любимите звезди на аудиторията се събраха, за да удостоят себе си и най-заслужилите си колеги с престижната награда.

"Имало едно време в Холивуд” на Куентин Тарантино напълно заслужено спечели в категорията за най-добър филм: мюзикъл или комедия, което донесе на Брад Пит приза за най-добра поддържаща роля. "1917" се оказа сред големите изненади на вечерта. Лентата на Сам Мендес спечели "Златен глобус” за най-добър филм на годината, оставяйки зад себе си фаворити на публиката като "Ирландецът", "Marriage Story" и "Жокера". Сам и Тарантино спечелиха призовете съответно за най-добър режисьор и най-добър сценарий. 

Асоциацията на холивудската чуждестранна преса (HFPA) отличи със специални награди актьорът Том Ханкс и телевизионната водеща Елън ДиДженъръс, а приза за най-добър драматичен сериал бе връчен на проекта на HBO "Наследници". Fleabag с Фийби Уолър-Бридж отново отвя конкуренцията при комедиите, Оливия Колман прибра вкъщи приза за най-добра актриса в драматичен сериал, а в категорията на минисериалите очаквана бе доминацията на "Чернобил". Съвсем естествено Хоакин Финикс получи статуетката за най-добър актьор за ролята си в "Жокера”, а Рене Зелуегър е победителката в женската категория за екранното си превъплъщение в "Джуди”. 

Разбира се, няма как да пропуснем да направим и обзорен поглед на червения килим и всички наши фаворити, които за пореден път доказаха, че бляскавата поява на събитието е гаранция за сигурен успех в медийното пространство. Достатъчно е да споменем имената на Кери Уошингтън, Марго Роби, Дженифър Лопес, Никол Кидман, Гуинет Полтроу и Рийз Уидърспуун, а останалата част от парада на суетата и дизайнерските творения, оставяме на вас в специалната ни best-dressed галерия.  

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA